Varhaiskasvatus ja koulut

Päivähoito ja koulut

Lapset turvallisessa hoidossa

Keski-Karjalassa lapset pääsevät turvalliseen ja luotettavaan hoitoon perhepäivähoidossa, ryhmäperhepäivähoidssa, päiväkodeissa ja eskareissa. Eri kunnissa on hieman erilaiset käytännöt, lisätietoja kunkin kunnan hoitopaikoista löytyy kuntien sivuilta. Esimerkiksi Kiteellä 5-vuotiaat pääsevät ilmaiseen viskariin.

KITEE
Kiteen kaupungin varhaiskasvatuspalveluja ovat perhepäivä-, ryhmäperhepäivä- ja päiväkotihoito sekä esiopetus ja eskareiden päivähoito ja leikkitoiminta.

Kiteen Ruppovaarassa toimii myös yksityinen, 25-paikkainen päiväkoti Siilinpiilo.

RÄÄKKYLÄ
Rääkkylässa varhaiskasvatusta tarjotaan päiväkodissa, ryhmäperhepäivähoidossa ja perhepäivähoitona.

TOHMAJÄRVI
Tohmajärven kunta tarjoaa päivähoitoa päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja ryhmäperhepäiväkodeissa. Vuorohoitoa järjestetään ryhmäperhepäiväkoti Keijukassa. Tikkalan kylälle valmistuu vuonna 2019 uusi päiväkoti.


Peruskouluissa pienet ryhmät

KITEE
Perusopetusta järjestetään Kiteen kaupungissa yli 1000 oppilaalle Arppen, Hutsin, Kesälahden ja Puhoksen kouluissa. Niiden toiminnasta vastaavat rehtorit.

RÄÄKKYLÄ
Rääkkylän koulu on yhtenäiskoulu, jossa on esikoulu ja vuosiluokat 1-9 sekä kaksi pienryhmää. Koululla on kaksi toimipaikkaa Rääkkylän kuntakeskuksessa. Pääkoulu sijaitsee Paksuniementiellä ja luokkien 3, 5 ja 6 Kotitiellä (Kotitien koulu).

TOHMAJÄRVI
Tohmajärvellä rakennetaan parhaillaan uutta sivistyskeskusta. Kemien taajamassa toimivat Tietäväisen ja Kemien koulut, Tikkalassa on oma kyläkoulu.

 

Lukioissa monipuolinen kurssitarjonta

Kiteen lukio toimii uudenaikaisissa, viihtyisissä tiloissa. Monipuolinen kurssitarjonta, ilmaiset kirjat, kaksoistutkintomahdollisuus ja inhimilliset ryhmäkoot ovat lukion vahvuuksia.

Tohmajärven lukio on pieni ja kannustava opinahjo, josta saa ilmaiset kirjat sekä stipendin tietokoneen hankintaan.