Info Keski-Karjala

Keski-Karjalan seutu

Kirkkaita vesiä ja välittömiä ihmisiä

Keski-Karjalan seutuun kuuluvat Kiteen kaupunki sekä Rääkkylän ja Tohmajärven kunnat. Seutumme tunnetaan muun muassa kirkkaista vesistään, pesäpallosta, Kihauksesta, Nightwishistä.

Sijaitsemme Pohjois-Karjalan eteläosassa, kuutostien, Karjalan radan ja Saimaan vesireitin varrella. Niiralan kansainvälinen raja-asema avaa tiet Venäjälle. Kirkkaiden vesien ja vihreiden metsien keskellä ison järvet ja komeat vaara- ja lehtomaisemat luovat seudulle oman leimansa. Sijaintimme Laatokan lehtovyöhykkeen reunamilla vaikuttaa myös seudun ilmastoon.

Kansainvälisyys on arkipäivää Venäjän rajalla, sillä Niiralan rajan ylitti ennen koronasulkuja vuosittain noin 1,2 miljoonaa kulkijaa, joista valtaosa oli venäläisiä.

Keskikarjalaisia on noin 16 200. Seudulla on yli 5 200 kesämökkiä, joten mökkiläiset piristävätkin loma-aikoina seudun elämää.

Palvelut toimivat ja ovat seudun kokoon nähden erinomaiset. Lähes kaikki arkielämässä tarvittava löytyy omalta alueelta. Vapaa-aikaa voi viettää taivaista vedenalaisiin liikunta-, kulttuuri- ja muissa harrastuksissa. Elämän arki on helppoa, ihmiset välittömiä ja välittäviä karjalaiseen tapaan.

Sijainti

Keskellä kauneinta Järvi-Suomea

Keski-Karjala sijaitsee Pohjois-Karjalan eteläisimmässä osassa. 6-tie ja junarata läpäisevät seudun, joten liikenneyhteydet toimivat hyvin. Vesistöjen kautta on yhteys valtamerille asti. Pohjois-Karjalan ainoa virallinen rajanylityspaikka sijaitsee Tohmajärven Niiralassa ja se on avoinna kellon ympäri viikon jokaisena päivänä.

Yhteystiedot

 

OTA YHTEYTTÄ!

Suvi SPOOF
040 752 5825
Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy
Kiteentie 9-11 B, Kitee

Satu JUNTUNEN
040 105 1015
Kiteen kaupunki
Kiteentie 25, Kitee

Anne HYTTINEN
040 105 4015
Tohmajärven kunta
Järnefeltintie 1, Tohmajärvi

Raita JOUTSENSAARI
040 105 3010
Rääkkylän kunta
Kinnulantie 1, Rääkkylä

Ei paskempi paikka

 

KESKI-KARJALASTA HUUMORILLA

Katso Ei paskempi paikka -videosarja.