Info: Keski-Karjala

Kirkkaita vesiä ja välittömiä ihmisiä

Keski-Karjalan seutuun kuuluvat Kiteen kaupunki sekä Rääkkylän ja Tohmajärven kunnat. Seutumme tunnetaan muun muassa kirkkaista vesistään, pesäpallosta, Kihauksesta, Nightwishistä.

Sijaitsemme Pohjois-Karjalan eteläosassa, kuutostien, Karjalan radan ja Saimaan vesireitin varrella. Niiralan kansainvälinen raja-asema avaa tiet Venäjälle. Kirkkaiden vesien ja vihreiden metsien keskellä ison järvet ja komeat vaara- ja lehtomaisemat luovat seudulle oman leimansa. Sijaintimme Laatokan lehtovyöhykkeen reunamilla vaikuttaa myös seudun ilmastoon.

Keskikarjalaisia on noin 15 700. Seudulla on yli 5 200 kesämökkiä, joten mökkiläiset piristävätkin loma-aikoina seudun elämää.

Palvelut toimivat ja ovat seudun kokoon nähden erinomaiset. Lähes kaikki arkielämässä tarvittava löytyy omalta alueelta. Vapaa-aikaa voi viettää taivaista vedenalaisiin liikunta-, kulttuuri- ja muissa harrastuksissa. Elämän arki on helppoa, ihmiset välittömiä ja välittäviä karjalaiseen tapaan.

Keskellä kauneinta Järvi-Suomea

Keski-Karjala sijaitsee Pohjois-Karjalan eteläisimmässä osassa. 6-tie ja Helsingin ja Joensuun välinen junarata läpäisevät seudun, joten liikenneyhteydet toimivat hyvin. Vesistöjen kautta on yhteys valtamerille asti. Pohjois-Karjalan ainoa virallinen rajanylityspaikka sijaitsee Tohmajärven Niiralassa.

keskikarjalaan-kartta.jpeg

Ota yhteyttä

Satu JUNTUNEN
040 105 1015
Kiteen kaupunki
Kiteentie 25, Kitee

Anne HYTTINEN
040 105 4015
Tohmajärven kunta
Järnefeltintie 1, Tohmajärvi

Raita JOUTSENSAARI
040 105 3010
Rääkkylän kunta
Kinnulantie 1, Rääkkylä

Keski-Karjalasta huumorilla

Katso Ei paskempi paikka -videosarja.