Varhaiskasvatus ja koulut

Lapset turvallisessa hoidossa

Keski-Karjalassa lapset pääsevät turvalliseen ja luotettavaan hoitoon perhepäivähoidossa, ryhmäperhepäivähoidssa, päiväkodeissa ja eskareissa. Eri kunnissa on hieman erilaiset käytännöt, lisätietoja kunkin kunnan hoitopaikoista löytyy kuntien sivuilta.

Kitee

Kiteen kaupungin varhaiskasvatuspalveluja ovat perhepäivä-, ryhmäperhepäivä- ja päiväkotihoito sekä esiopetus ja eskareiden päivähoito ja leikkitoiminta.

Kiteen Ruppovaarassa toimii myös yksityinen, 25-paikkainen päiväkoti Siilinpiilo.

Rääkkylä

Rääkkylän varhaiskasvatus toteutuu päiväkodissa, ryhmäperhepäivähoidossa ja perhepäivähoitona.

Tohmajärvi

Tohmajärven kunta tarjoaa päivähoitoa päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja ryhmäperhepäiväkodeissa. Vuorohoitoa järjestetään ryhmäperhepäiväkoti Keijukassa. Tikkalan kylälle valmistui vuonna 2019 uusi päiväkoti.


Peruskouluissa pienet ryhmät

Kitee

Perusopetusta järjestetään Kiteen kaupungissa yli 1000 oppilaalle Arppen, Hutsin, Kesälahden ja Puhoksen kouluissa. Niiden toiminnasta vastaavat rehtorit.

Rääkkylä

Rääkkylän koulu on yhtenäiskoulu, jossa on esikoulu ja vuosiluokat 1-9 sekä kaksi pienryhmää. Koululla on kaksi toimipaikkaa Rääkkylän kuntakeskuksessa. Pääkoulu sijaitsee Paksuniementiellä ja luokkien 3, 5 ja 6 Kotitiellä (Kotitien koulu).

Tohmajärvi

Tohmajärvellä koululaiset pääsivät vuonna 2021 uusiin tiloihin, sivistyskeskus Ahjoon. Tikkalassa on oma kyläkoulu.

Lukioissa monipuolinen kurssitarjonta

Kiteen lukio toimii uudenaikaisissa, viihtyisissä tiloissa. Monipuolinen kurssitarjonta, kaksoistutkintomahdollisuus ja inhimilliset ryhmäkoot ovat lukion vahvuuksia.

Tohmajärven lukio toimii vuonna 2021 valmistuneissa tiloissa. On pieni ja kannustava opinahjo.