keskikarjalaan-johan-pikkarainen.jpeg

Oman alan työ houkutteli Kiteelle

Johan Pikkarainen (28) muutti Kiteelle työn perässä. Hän aloitti Hexion Oy:n projekti-insinöörin vakituisessa tehtävässä maaliskuun alussa.

- Olen kotoisin Lappeenrannasta. Opiskelen prosessitekniikkaa Oulun yliopistossa ja valmistun pian diplomi-insinööriksi. Saan tehdä työnantajani palveluksessa diplomityöni, joka liittyy automaatiojärjestelmiin.

- Olen oman alani töissä, sillä olen päässyt nopeasti sisään tehtäviini. Ja viihdyn tosi hyvin. Työilmapiiri on mukava ja minut on otettu hyvin vastaan. Työnantajakin vaikuttaa olevan tekemiseeni tyytyväinen.

- Kiteetä en aiemmin tuntenut, mutta Joensuussa olen asunut pikkulapsena, sillä äitini opiskeli Joensuun yliopistossa.

- Sain vuokra-asunnon helposti ja nopeasti Kiteen kaupungilta. Peltolassa on rauhallista asua.
- Harrastan erilaista liikkumista sekä matkustelua. Käyn kuntosalilla, uin, juoksen ja pyöräilen. Varsinkin Kiteen pyöräilyreitit ovat hyvässä kunnossa. Myös nuorten yrittäjien vetämä Viilinki on ollut mukava paikka kuntoilla.

- Parasta täällä on puheliaat, ystävälliset ihmiset. Vaikka korona onkin hidastanut tutustumista ihmisiin, olen tarinoinut muun muassa naapureiden kanssa, jotka tulevat avoimesti juttelemaan.

- Myös kaupungin palvelut ovat yllättävänkin hyvät, vaikka kaikkia erikoisliikkeitä ei täällä olekaan. Eniten harmittaa autoilla kaahaajat, lenkkeillessä hieman hirvittää autoilijoiden käytös liikenteessä.

- Tulevaisuus näyttää valoisalta. Viihdyn Kiteellä ja työpaikassani. Saattaa olla, että jossain vaiheessa asun Joensuussa ja käyn sieltä töissä, mutta tässä vaiheessa olen tyytyväinen elämääni Kiteellä.

Teksti: Suvi Spoof, 4.6.2020
Kuva: Johan Pikkarainen