keskikarjalaan-saara-pennanen.jpeg

Saara palasi metsätyönjohtajaksi

29.8.2019

Saara Pennanen (27) muutti viime keväänä Tsekistä Kesälahdelle, lapsuusmaisemiinsa Puruveden rannalle. – Palasin, kun löytyi mielenkiintoinen, oman alan työpaikka, iloitsee Saara.

Saara on ehtinyt ikäänsä nähden jo paljon. – Peruskoulun jälkeen suoritin Savonlinnassa kaksoistutkinnon ja valmistuin parturi-kampaajaksi samalla, kun sain lakin. Ehdin valmistumisen jälkeen tehdä muutaman vuoden kampaamon töitä Kiteellä.

- Halusin opiskella vielä uutta ja pääsin Joensuuhun ammattikorkeakouluun opiskelemaan metsätalousinsinööriksi, joksi valmistuin 2017. Pari vuotta vierähti Tsekissä, kun opiskelin maisteritutkinnon Mendel-yliopistossa Brnossa.

- Tsekissä olin töissä kansainvälisessä, ulkoistettua it-tukea tarjoavassa yrityksessä. Töissä oli todella kansainvälinen porukka, sillä työntekijöitä oli yli 60:sta eri maasta. Sitten sain viestiä sukulaisilta, että Kiteellä olisi juuri minulle sopiva työpaikka. Hain ja sain paikan.

- Työskentelen nyt metsätyönjohtajana Rajaforest Oy:ssä. Päätyöni on suunnitella puunkorjauksia ja kuljetuksia. Parin kuukauden kokemuksen perusteella työ on kivaa! Meillä on tosi mukava porukka yhteistyöverkostossa, jonka kanssa toimitaan.

- Asun Salokylällä, jonne on viime vuosina muuttanut paljon nuorempaa väkeä. Perhe ja suku ovat lähellä, mutta meillä on sen verran mukavaa keskenämme, ettei suku ole rasite. Erityisesti mummo on ollut paluustani iloinen ja parhaillaan suunnitellaan virkeän mummon 80-vuotisjuhlia. Kavereitakin on paljon.

- Tykkään luonnossa liikkumisesta ja sienestyksestä, joten täällä on harrastamassa heti, kun ovesta astuu ulos. Tosin vanhemmat ovat usuttaneet Joensuuhun tai Savonlinnaan tapaamaan muita nuoria, mutta minulle riittää käynti Uukuniemellä, nauraa Saara. – Kansalaisopiston kursseille aioin ehtiä, nyt kun kurssit syksyllä alkavat.

- Seudun palveluihin olen ollut tyytyväinen, kaiken tarvitsemansa saapi läheltä. Ehkä suurin puute on julkisen liikenteen vähäisyys esimerkiksi Kesälahden ja Kiteen välillä. Oma auto on täällä pakollinen. Samoin kasvisruokaa saa huonosti paikallisista ravintoloista.

- Poikaystäväni on parhaillaan Saksassa Erasmus-harjoittelussa. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi, joten työpaikka tarvittaisiin myös hänelle, kunhan Saksan reissu päättyy. Toivottavasti töitä löytyy!

Suvi Spoof 8/2019